Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdpersonal jobbar i Sommarlands regnponcho

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Parks and resorts som bland annat äger Skara sommarland, är en av de som hjälpt sjukvården med skyddsutrustning. Bland annat kan vårdpersonal nu ses arbeta i Sommarlands regnponchos, skriver Aftonbladet.

Totalt har Parks and resorts levererat 10 000 regnponchos till Socialstyrelsens krisledningscentral. De har nu fördelats ut på sjukhus och vårdinrättningar.

Men all sjukvårdspersonal är inte helt förtjusta i sin nya skyddsutrustning. Bland annat arbetar sjuksköterskor på Karolinska sjukhuset i Huddinge i Sommarlands regnponchos, där man ifrågasätter om skydden verkligen är säkra.

– Vi har haft en person som klippt av luvorna på alla ponchos och klippt upp ryggarna så vi kan knyta dom, säger personen som Aftonbladet pratat med.

Bristen på skyddsutrustning där är stor och enligt sjuksköterskan är det många av kollegorna som vägrar arbeta i regnkläderna som de nu fått tilldelat sig.

Enligt Socialstyrelsen så visar dock de tester som gjorts av de regnponchos man fått från Parks and resorts att de ska ge vårdpersonalen ett tillräckligt skydd.