Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargblod är Dalengrens nya – släpps på bokmässa

Än en gång är det dags för läsarna att följa den småländska vargflocken i tredje delen i Sara Dalengrens paranormal romanceserie. I ”Vargblod” får läsarna följa Lukas och Stefan i sin jakt på kärleken och samtidigt den fortsatta intrigen i flocken av skiftare.

Sara Dalengren från Härja utanför Tidaholm har sedan 2016 charmat läsarna med sina paranormal romanceromaner. I genren romance är det kärleksrelationen mellan huvudkaraktärerna som står i fokus och målet är det lyckliga slutet, men vägen dit är sällan lätt.

Paranormal romance, eller övernaturlig romantik, är en undergenre som innebär att boken har övernaturliga element som i Saras fall är skepnadsskiftarna.

– Jag skriver det jag läser och allra helst läser jag böcker om kärlek som slutar lyckligt. Det finns så mycket hemskheter i världen, så när jag kopplar av med en bok är det skönt att veta att allt kommer att sluta bra, trots att vägen dit kan vara krokig, berättar Sara i ett pressmeddelande.

Inspirerad av vargdebatten

Serien om Flocken följer en flock av skepnadsskiftare som i tredje boken skapat sig ett hem i de småländska skogarna. Merparten av skiftarna är vargar och det var delvis läget som inspirerade Sara till att skriva om just dessa djur.

– Att det blev just vargar beror på att de finns i de svenska skogarna och är lätta för både mig och läsare att relatera till. Debatten kring vargens vara eller icke vara har också inspirerat mig.

Boksläpp på bokmässan

Tredje delen kommer vara tillgänglig i bokhandeln från 1 oktober, men den som åker på bokmässan kan få tag i den tidigare eftersom Seraf förlag kommer ha den med sig i montern.

Sara själv kommer finnas på plats för att signera vid utsatta tider. Sedan bär det av hem igen för att fortsätta med nya romanceprojekt.

– Just nu jobbar jag främst på ett romanceprojekt utan övernaturliga inslag, men parallellt skriver jag på en fjärde fristående del till Flockenserien.