Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårparaden genomfördes i kyla och blåst

Kulturskolan kunde genomföra vårparaden med Ungdomsorkestern och slagverkarna i lördags. – Det blev som en avslutning för vårens verksamhet för dessa grupper, säger verksamhetschefen Lars Paulsson.

Runt 25 unga musiker deltog i paraden som startade vid kulturskolan Smedjan på Smedjan till Gamla torget och tillbaka till kulturskolan. Normalt sett hade paraden skett ihop med Vulcans musikkår den 1 maj men coronakrisen har satt stopp för större samlingar.

Eleverna spelade marschmusik och andra låtar när de stannade till utanför Basarlängan. Efteråt kunde musikerna och lärarna fika tillsammans.

– Egentligen skulle orkestern varit i Norge och spelat på Norges nationaldagen 17 maj. Nu fick vi vara hemma istället. Jag vill tacka alla medverkande musikanter för fint musicerande i den kalla luften. Det var läsårets sista spelning, säger Lars Paulsson och riktar också ett tack till pedagogerna för allt fint arbete som gjorts med gruppen.