Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veterinärmuseet slår på stort med 40-årsfirande

Det är nu 40 år sedan Veterinärmuseet i Skara stiftades och det firar man genom seminarier och aktiviteter i dagarna två den 6 och 7 september.

På fredagen är det föreläsningar på SLU Smedjan med tema djurskydd och djurvälfärd inom svensk veterinärmedicin. Föredragshållare är bland annat kända profiler inom ämnet som Ingvar Ekesbo, Johan Beck-Friis och Lotta Berg

På lördagen har Veterinärmuseet i Skara öppet hus och fri entré. Även smådjurskliniken har öppet hus den dagen.

I museet kommer guider finnas på plats och kortare populärvetenskapliga föredrag hålls på ämnet Vilken betydelse har interaktioner mellan människor och djur?

Det blir också aktiviteter som passar hela familjen med uppvisning av arbete med terapihundar, ponnyridning med Skaraortens ryttarförening och Skara brukshundsklubb som visar rallylydnad och olika hundraser i en kavalkad.

På museet finns pedagogisk verkstad, där man kan ta med en trasig nalle som nalleveterinären kan undersöka för att få bandage och plåster.