I ett samarbete mellan Kulturskolan i Hjo och Musikskolan i Tibro blir det under två dagar i april workshop för unga artister.

– Alla skaraborgare mellan 15 och 25 år, med lite sång, dans eller scenvana kan söka till vår Artist Camp, säger Michael Bäck, som är chef på Hjo Kulturskola och tillsammans med Uno Hagstrand på Musikskolan i Tibro står som arrangör.

Idén till arrangemanget fick Michael och Uno under ett sportlovsprojekt i Tibro.

– Vi vände oss då inte bara till elever som redan går på kultur- och musikskolor vilket var väldigt uppskattat. Givetvis har även elever på kultur- och musikskolor möjlighet att söka, men alla är välkomna. Vi vill ge fler en chans att prova att stå på scen.

Workshopen är kostnadsfri och leds bland annat av scenproffsen Marie Jakobsson och Fridha Lundell.

Sångcoachen Marie Jakobsson har under många varit verksam som lärare. Det har lett till vinster i talangtävlingar runt om i Sverige, samt i tv-program som Talang Sverige, Idol och Lilla och Stora Melodifestivalen.

Fridha Lundell kommer att jobba med elevernas sceniska framträdande. Hon har bland annat medverkat på turné med Diggiloo samt i TV-program som Så ska det låta, Sommarkrysset, Bingolotto, Allsång på Skansen.

Dessutom kommer en ännu ej utsedd danslärare att medverka.

– Här finns en chans att få lära sig om artisteri, dans och sång från verkliga proffs, säger Michael Bäck.

Den som söker till workshopen uppmanas skicka in en presentation samt en inspelning eller video av sig själv när man uppträder. Sista anmälningsdag är den 6 april.

– Det är för att vi ska hinna välja ut deltagarna och skicka ut vilken musik de ska arbeta med. Antalet är begränsat till ett 15-tal.

Artist Camp arrangeras i Park Kulturkvarteret i Hjo helgen 21-22 april. På söndagen avslutas det hela med en stor konsert där deltagarna får visa vad de lärt sig.