Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ymer vidare till andra omgången i Stockholm Open

Sverigeettan och hemmahoppet Mikael Ymer, från Skara, är vidare till andra omgången i Stockholm Open. På onsdagen besegrade han den 64-rankade portugisen Joao Sousa i två raka set, 7–5, 6–4.

Förra året klev Mikael Ymer in i ATP-turneringen Stockholm Open som 289-rankad och åkte ut direkt i två raka set.

Det har hänt en del sedan dess.

Ymer har som första svenska herrspelaren sedan Robin Söderling 2012 tagit sig in på topp 100-listan i världen och är nu rankad 75:a. Dessutom kommer han till Stockholm Open med en strålande form och tolv raka matchsegrar i bagaget, varav två innebar turneringssegrar på challengertouren, nivån under ATP.

Och i Kungliga tennishallen visade Mikael Ymer upp en fortsatt god form.

Jämnt första

Första set blev jämnt och han och portugisen Joao Sousa, som en gång varit topp 30 i världen, följdes åt. Sousa servade för setet vid 5–4 – men Ymer bröt tillbaka serven och släppte därefter aldrig första set som han vann med 7–5.

Svensken bjöd på starkt backhandspel och härliga attacker som fick i gång hemmapubliken ordentligt – även om det inte var särskilt välfyllt i Kungliga så hördes de som var där.

Andra set blev också jämnt, men känslan var ändå att den svenske 21-åringen hade kontrollen – medan Sousa såg alltmer frustrerad ut, sträckte ut armarna i uppgivenhet och sparkade en höjdare med tennisbollen vid ett tillfälle.

Möter tysk

Mikael Ymer kunde vid 5–3 serva hem setet – men då vaknade portugisen till, bröt serven och höll liv i matchen. Men inte särskilt länge till. Ymer stod för ett starkt servegenombrott och kunde ta hem setet med 6–4.

Ymer har totalt tagit fyra titlar på challengertouren, samtliga i år, men jagar fortfarande sin första på ATP-touren. Kan den komma i Kungliga?

I andra omgången väntar tysken Cedrik-Marcel Stebe, rankad 213 i världen.

Marie Carlsson/TT