Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Youtubefenomenet Matkoma äter igenom sig Matfestivalen

 
Matfestivalen 2019
Visa alla artiklar

De har fått en kvarts miljon följare bara genom att äta så mycket som möjligt. Nu ska vi få svaret på frågan på om de orkar äta sig igenom hela Matfestivalen. Läs hela menyn. Vad tror du? Delta i vår omröstning.

Vi pratar om Youtubefenomenet Matkoma, eller som de heter oätna: Anton Lundell och Adam Åstrand. Duon från Herrljunga har över 250 000 följare på sin Youtube-kanal.

Sedan starten har Matkoma haft 60 miljoner visningar på Youtube. Deras klipp går ut på att testa hur mycket man faktiskt kan äta av olika livsmedel i olika situationer.

Nu ska deras magsäckar visa vad de går för, de kommer nämligen till Matfestivalen i Skövde för att se hur mycket de kan äta.

På fredagen kommer de att gå runt bland restaurangerna och testa så många olika menyer som möjligt. De kommer också möta sina fans på Hertig Johans Torg efter invigningen av torget.

- Vi tycker det ska bli riktigt kul att komma till Skövde och provsmaka Matfestivalen. Men vi är ju inga experter, vi gör vår grej bara, säger Anton Lundell.

Nu vill vi veta vad du tror? Når de hela vägen till festivalbananen eller tar det stopp efter första pitabrödet?

Delta i vår omröstning.

Här intill ser du menyn på årets Matfestival så du får en uppfattning av hur mycket mat som finns.