Snön den yrde på julaftonens morgon, så till den grad att IFK-tomtarna var tvungna att korta ner musikprogrammen vid sina besök för att kunna hinna vidare till nästa vinnare på uttalad tid.

Åtta besök skulle göras runt om i sta'n innan det var dags för ringdans med barnen på Gamla torget.

Kerstin Ekvall, som bor i "höghuset" hör till dem som vunnit i IFK-damernas tombola förut, och därmed fått besök av IFK-tomtarna.

- Det är verkligen en upplevelse att få besök av dem, sade hon med ett stort leende.

Den här gången var hon själv hemma när Sven-Olof Johansson, Bengt-Åke Johansson, Leon Jones, Tommy Lillerskog och Jan Andersson klev in.

- Det var för tidigt på morgonen för att få hit barnbarnen, berättade hon innan hon slog sig ner i soffan för att lyssna på sången.

Familjen samlad

Hemma hos Margareta Johansson på von Essens väg var hela familjen samlad. Margareta brukar köpa lotter av IFK-damerna och den här gången fick hon lotten med siffra nummer 1 till sin stora glädje.

- Det är första gången jag vinner ett tomtebesök, sade hon glatt.

En stund senare var det traditionsenligt besök på äldreboendet Midgård, men i år var det faktiskt ytterligare ett äldreboende som fick besök – nämligen Solvik 1.

Vinnaren, Kerstin Adollarsson, firade jul utanför Tidaholm och bestämde sig då för att skänka IFK-tomtarnas besök till de boende på Solvik.

- Jag tror att det uppskattas väldigt mycket. Vi har flera gamla IFK-are här också, de tycker att det är särskilt roligt, menade hon.

När alla paket var utdelade väntade barn och vuxna på Gamla torget där utdelning av godispåsar samt ringdans kring granen väntade.